Mina kosttillskott under sommaren

Jag får ofta frågan vilka kosttillskott jag använder och hur mycket så här kommer en liten sammanfattning.

Jag som alla andra äter olika kosttillskott vid olika tider på året. Just nu när sommaren är slut så är jag inte lika rädd för en 80%igt proteinpulver som jag var för 4 månader sen då allt fokus låg på att fixa till linjerna på musklerna lite extra.

Först och främst – Vill du bygga muskler får du inte vara rädd för att få i dig kalorier och ligga på ett överskott. Inte året runt i alla fall! Visst är det bra att deffa då och då, inte minst för att få fram de resultat som du har slitit för så länge.

core BCAAUnder sommaren bestod mina kosttillskott till 80 procent av aminosyror, både BCAA (muskelbyggande) och EAA (essentiella), det är viktigt att du får i dig rejält med protein och aminosyror är just proteiner, fast i redan nerbruten form. Dvs proteiner är uppbyggda av flera aminosyror, när du sedan äter proteiner så bryter din kropp ner dessa så aminosyrorna kan göra så din kropp reparerar sig. Aminosyrorna jag använt heter Core BCAA och Core EAA. Helt enkelt eftersom aminosyror gör så jag återhämtar mig snabbare och dels för i mig mindre andel kalorier. Perfekt tillskott för dig som vill skippa kalorierna.

De andra 20 procenten bestod av PWO. Det är jobbigt att träna då du samtidigt försöker hålla nere på kalorierna. Det är här PWO är om allra bäst, produkterna ger dig energin för att maximera dina gympass (som du måste för att bygga muskler). Jag använda mig av två produkter. En som heter RAW rampage och en annan som heter Neurocore. Riktigt bra drag i bägge kan jag lova.

Hösten

Nu när hösten börjar närma sig så byter jag ut en del av aminosyrorna emot vanligt proteinpulver. Jag försöker hålla mig till ett pulver med relativt hög halt protein än så länge för att eventuellt gå på en så kallad gainer om någon månad. En gainer består till 80% av kolhydrater och endast cirka 20% protein, dvs du får i dig väldigt mycket kalorier och får massa energi så du kan MAXA gymmet.

Lycka till i höst och kör hårt!

/Niklas